Sushi - tajemství japonské kuchyně

Co je to Wasabi a jak se pěstuje? Jak se školí a vypadá pravý Sushi mistr? Která část ryby Fugu je jedovatá?

Top produkt

Cena s DPH: 3 300,00 Kč
Cena bez DPH: 2 727,27 Kč

PRODEJ UKONČEN

Základní specifikace produktu Sushi - tajemství japonské kuchyně

  • Kategorie: Zážitky
  • Typ: Gastro kurzy a vaření
  • Počet osob: 1

Nahoru

Detailní informace produktu Sushi - tajemství japonské kuchyně

Odpovědi na tyto a mnoho dalších zajímavých otázek Vám během jedinečného kurzu vaření poskytne paní Kristina Kopáčková.

PHDr. Kristina Kopáčková je přední českou japonoložkou a filozofkou, milovnicí japonské kuchyně, autorkou několika japonských kuchařek a průvodců japonskou gastronomií. Paní Kopáčková je také majitelkou známé cestovní kanceláře Hana Tour Japan Travel.

Kurzy vedené paní Kopáčkovou jsou obohaceny o její osobní zážitky a zkušenosti z dlouhodobého pobytu v Japonsku. Během kurzu se seznámíte se samotnou praktickou přípravou pokrmů a navíc se dozvíte mnoho zajímavých informací z japonské kultury a filozofie tamní gastronomie.

Během tohoto kurzu je názorně ukázána tradiční domácí japonská příprava rýže (sypání do dřevěné mísy, chlazení vějířem, ochucování octem) a mnoho jiných, pro Japonsko typických, kulinářských triků.

Co budeme vařit a ochutnávat?

- Tataki (marinovaný tuňák)
- Skládaná vaječná omeleta
- Sushi – Maki, Nigiri, Temaki
- Kalifornská rolka
- Inari - taštičky
- Šitaké salát
- Kuřecí salát se sezamem a majonézou z křepelčích vajec
- Misoširu (polévka s tófu, řasou a miso paste)

Naučíme vás

- připravit a ochutit sushi rýži 
- usmažit skládanou japonskou omeletu 
- zamotat sushi rolky Maki (i obrácenou – s rýží na povrchu) 
- naaranžovat Nigiri s různými druhy ryb 
- rozdělit úkoly návštěvě při přípravě pohoštění a přitom se dobře bavit, 
- používat asijská ochucovadla 
- a další tipy a triky profesionálů

Zážitek Sushi - tajemství japonské kuchyně obsahuje:

Účast na kurzu (vstupenku pro 1 osobu).
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
V ceně jsou suroviny, nápoje na uhašení Vaší žízně (welcome drink, voda, džusy, káva, čaj a cca 500 ml vína na osobu z doporučení sommeliéra).

Trvání:

4 hodiny. Začátek v 16.00, konec cca mezi 20.00 až 21.00.

Termíny:

Kurz se koná jednou za dva měsíce.

Lokalita:

Praha. Stylový ateliér Ola Kala vybavený moderními francouzskými spotřebiči firmy De-Dietrich a měděným nádobím.

Nahoru